Известие

Collapse
No announcement yet.

Общи приказки 166

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Колеги, не намирам тема за чистачки със сензор на стъклото, които веднъж като ги пуснеш не се изключват. На 10-тия опит чак понякога се изключват след бая ръчкане на лостчето. Единствен ли съм с такъв проблем?
    Дори като си дръпна да пръсне малко течност при зацапано стъкло после не искат да спрат - а тогава сензорът за дъжд не би трябвало да сработи. Дали да пусна отделна тема по въпроса
    2003 166 3.0 V6 Distinctive, 2016 Skoda Fabia 1.2TSI DSG
    ex 33 1.5 Boxer, 155 1.8 T.S., 156 2.0 T.S., 166 2.5 V6, 159 2.4 JTDm Q-Tronic
    sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Vesko84 Покажи съобщение
      Колеги, не намирам тема за чистачки със сензор на стъклото, които веднъж като ги пуснеш не се изключват. На 10-тия опит чак понякога се изключват след бая ръчкане на лостчето. Единствен ли съм с такъв проблем?
      Дори като си дръпна да пръсне малко течност при зацапано стъкло после не искат да спрат - а тогава сензорът за дъжд не би трябвало да сработи. Дали да пусна отделна тема по въпроса
      Новата тема няма да ти помогне.....

Сваляй механизма и платката с управлението на чистачките( на самият механизъм е) прегледай и презапои всички спойки по него. Ако не се оправи или си търси нов механизъм или трябва да сменяш релетата които са запоени на платката. Имах същия проблем като взех колата и аз смених механизма.
      Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
      Opel Astra J
      ex:
      Alfa Romeo 164 2.5TD
      Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
      Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

• Първоначално публикувано от Boby Покажи съобщение
        Новата тема няма да ти помогне.....

Сваляй механизма и платката с управлението на чистачките( на самият механизъм е) прегледай и презапои всички спойки по него. Ако не се оправи или си търси нов механизъм или трябва да сменяш релетата които са запоени на платката. Имах същия проблем като взех колата и аз смених механизма.
        Благодаря колега, ще я закарам на специалист "платкаджия" и тези насоки са ми много полезни. А всички ли 166 имат въпросната платка или само тези с автоматични чистачки?
        2003 166 3.0 V6 Distinctive, 2016 Skoda Fabia 1.2TSI DSG
        ex 33 1.5 Boxer, 155 1.8 T.S., 156 2.0 T.S., 166 2.5 V6, 159 2.4 JTDm Q-Tronic
        sigpic

Comment

• Колеги щото от доста време търсим кола за брат ми,но не излиза нищо читаво и трудно се намира свястна 166-ца та сме хвърлили око на тази от линка.
          Това е ТС нали,питам че ако я вземем ще трябва да се газифицира.
          http://www.mobile.bg/11376316150881775

Comment

• Първоначално публикувано от Bobiuzunov Покажи съобщение
            Колеги щото от доста време търсим кола за брат ми,но не излиза нищо читаво и трудно се намира свястна 166-ца та сме хвърлили око на тази от линка.
            Това е ТС нали,питам че ако я вземем ще трябва да се газифицира.
            http://www.mobile.bg/11376316150881775
            ТС е, ама новият мотор със 140 коня.
            sigpic
            156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
            "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

• Момчета, само да се похваля от ефекта на сменения термостат.Днес пътувах от Добрич до Шумен през селата,а не по магистралата.Преди разхода ми нямаше начин да го сваля под 7,2 каквото и да правих.Сега със същото каране 90-110(в повечето време) разхода е доооста по-приличен, че чак се изкефих максимално.Едната снимка е в едната посока, а другата в нас пак.Който се чуди още дали да сменя - с две ръце ЗА
              Attached Files

Comment

• Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                ТС е, ама новият мотор със 140 коня.
                Защото съм се наслушал за ТС моторите в 166 раздела и имам едно наум,но този как е,интересуваме като здравина другото е ясно?

Comment

Защото съм се наслушал за ТС моторите в 166 раздела и имам едно наум,но този как е,интересуваме като здравина другото е ясно?
                  Като здравина е като всеки друг ТС,демек винаги е потенциална родилка
                  Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                  Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                  Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

В 166 е най-проблемния TS особено преди 2000г е трагично положението, при 1,8 не е така, особено от по-новите. Не, че не може да е уморен ... Няма и баланс валове - 1 глупост по-малко.
                    sigpic
                    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

• Първоначално публикувано от Vesko84 Покажи съобщение
                      Благодаря колега, ще я закарам на специалист "платкаджия" и тези насоки са ми много полезни. А всички ли 166 имат въпросната платка или само тези с автоматични чистачки?
                      Всички я имат, но при тези със сензор е различна.
                      Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
                      Opel Astra J
                      ex:
                      Alfa Romeo 164 2.5TD
                      Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
                      Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

• Момчета някой разглабял ли е арматурно табло на 166-ца? Искам да си прекарам едно кабелче двигателния отсек но не виждам къде са тия гумени тапи.Всичко което видях е опаковано в пвц тръби и лента.Някой ако е пускал нещо такова дайте предложение от къде да го пъхна

Comment

• Арматурното табло се сваля лесно.

1 - Издърпваш волана максимално назад и го смъкваш максимално надолу.

2 - Развиваш двете болтчета на козирката на таблото (разположени са вертикално)

3 - Хващаш таблото за пласмасовото ребро над светлинните индикации и дърпаш назад.

4 - След като таблото излезе от леглото си, бъркаш отзад (с ръка на трениран гинеколог ) и изключваш трите кабелни букси.

5 - Изваждаш таблото покрай волана.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

• И там отзад ли е този маншон през който минават кабелите до отпред?

Comment

• Само да допълня че излиза от дясната страна, отляво на волана идва малко по тясно и нестава
                              Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Comment

• Мен най-вече ме вълнува от къде да пъхна едно кабелче до отпред.Тия дни като почивам ще проверя дали и зад таблото ще намеря "дупка"

Comment

Working...
                                X